Guldexperten är ett familjeföretag med många års erfarenhet inom guldbranschen. Deras hemsida behövde ett lyft både designmässigt och textmässigt. Där jag anlitades för att bistå med text. Viktigt var att texten både visade deras professionella sida och att den var SEO-anpassad.

Nya texter

Medan Guldexpertens arbetade på att få ordning på den nya webbsidan satte jag igång med att producera texter utifrån det vi kommit överens om. Det fanns både text från den gamla sidan som behövde arbetas om och ny text som behövde tas fram.

Som med alla sidor som jag jobbar med lär jag mig mycket om branschen samtidigt då det alltid ingår en hel del research. Att ge sig in i guldbranschen var extra spännande och den främsta utmaningen var att se hur andra gjort och göra det bättre. En av de lärdomar jag fick var att det finns många sidor som slarvar med sin text och missar kvaliteten i jakten efter att få många besökare. Att få många besökare behöver inte betyda fler kunder. Jag brukar säga att kvalitet (= potentiella kunder) är viktigare än kvantitet (= många besökare till sidan men som inte resulterar i affär).

Just den här sidan var extra rolig att få jobba med för den är riktigt snygg. Att då få se den text jag jobbat med ligga där känns riktigt härligt.

Webbtexter till Guldexperten i Malmö