om anna hellqvist

Om mig

Jag heter Anna Hellqvist, är skribent, webbredaktör och social media manager.

Hemsidor och webbplatser

Med åren har jag skaffat mig erfarenhet inom flera olika branscher och har bland annat många års erfarenhet som webbredaktör, då framför allt innehållet (content) på hemsidan, eller webbplatsen som vi som arbetar med det brukar säga. I framtagandet av nya webbsidor samarbetar jag främst med Annika Vallgren på företaget Hjälp med hemsidan. Hon bygger och jag fyller med innehåll.

Många olika sorters texter

Jag skriver artiklar både för tidningar och webbplatser. På en webbplats handlar dessa artiklar om sådant som berör företaget jag skriver för. Det kan vara senaste nytt eller artiklar med relevant information som hjälper kunden. Redovisningsbyrån kan till exempel ge sina kunder information om nya skatteregler. Det händer även att jag tar uppdrag att skriva SEO-texter (Search Engine Optimisation).

Sociala medier är bra marknadsföringskanaler

Inom sociala medier stöttar jag företag med att ta fram strategier, mål, hur det ska hantera sina kanaler och på vilket sätt de bäst kan marknadsföra sig där. Framför allt lär jag ut social selling som är det bästa och mest effektiva sättet att visa upp sig i kanalerna. För den som inte hinner eller av andra anledningar inte kan lägga tid på att själv skriva inlägg kan jag stötta med detta. Det kan vara en tillfällig kampanj eller återkommande arbete med inlägg för varje vecka/månad.

Inläsning i studio

Arbetade som Radiotidningsredaktör för Iris media under några år och läste in morgontidningarna Arbetarbladet och Gävle dagblad samt Expressen och På tal om Östhammar.

Utbildad inom skrivande och film

Jag har en konstnärlig fil. kand i Kreativt skrivande från Linneuniversitetet och en fil.kand i Bildproduktion (rörlig bild och filmvetenskap) från Högskolan Dalarna.

Läs gärna mer om min väg till att bli egen företagare under fliken ”Vägen till företagare”

Anna Hellqvist webbredaktör och sociala medier

Vill du följa mig i sociala medier

jag visar dig rätt i sociala medier
Rulla till toppen